четверг, 4 ноября 2010 г.

Французька мода

Що таке французька мода?.. На це питання можливі будь-які відповіді від аналітичного «Вишуканість плюс елегантність плюс престиж» до безкомпромісного «а що, є якась ще?» І це зрозуміло, адже в мистецтві створення модного, актуального, шикарного і, до того ж, природного образу жодна інша країна не порівняється з Францією, що заслужила на славу глобального стовпа стилю!


За великим рахунком, почалася французька мода з двору Людовика 14, при якому строге іспанське плаття почало змінятися чистими, соковитими фарбами, складними силуетами, воланами, корсажами. З тих пір французький смак володіє Європою, і не збирається випускати модниць всього світу зі своїх ніжних наманікюрених ручок.
Французька мода продовжує солодко розбурхувати розуми і строгими костюмами, і зручними пальтами, і не лише це: чого вартують одні французькі сумочки і валізи!
...Пані та панове, Луї Віттон! Особистий пакувальник імператриці Євгенії, автор плоскої валізи, що повністю змінила стиль упаковки багажу, творець найрізноманітніших дорожніх коробок і скринь. Для кожної поїздки - своя валіза, залежно від транспортного засобу і способу життя під час подорожі, свідчить девіз фірми. Завдяки ньому на світ з'являється сумка, яку можна розмістити між запасними колесами в автомобілі, легка валіза для повітряних подорожей, вертикальна чемодан-шафа Wardrobe, що дозволяє діставати речі поступово, м'яка сумка для брудної білизни, незамінна під час довгих трансатлантичних круїзів. До речі, винахід полотна Monogram, що стало символом розкоші, виявився ризикованою затією - віднині фірма «Луї Віттон» витрачає близько 20 мільйонів в рік на боротьбу з контрафактною продукцією.
...Ну, а що надіти щасливій власниці справжньої сумочки Луї Віттон? Можливо, пов'язати шовкову хусточку Ерме на шию?... Втім, ви в будь-якому разі навряд чи вийдете на вулицю в корсеті з нагрудними конусами від Готье - таке дозволене лише Мадонні під час шоу! Підійдуть романтичні і жіночні плаття «Хлоя», і, звичайно, творіння стилю «нью лук» від Крістіана Діора. Вічний прибічник і захисника жіночності, величної в своїй слабкості, - в хутряних шубках, довгих спідницях, в тонких рукавичках, елегантних капелюшках, ніжній білизні.
Французька мода часом романтична, як Жан-Шарль де Кастельбажак, що додає в свої моделі плюшевих ведмедиків, вона орієнтована на комфорт, як стильні речі Celine, вона грайлива і кокетлива, як набивні шовки Унгаро в горошок. Але все таки, головна героїня французької моди - це жінка. Вона віддає перевагу чорному, купує багети і козиний сир, сумує за келихом червоного вина в бістро, не фарбує губи і не... женеться за модою! Вона вважає за краще, аби мода сама слідувала за нею, і модель з обкладинки глянцю для француженки - не символ, а лише красива вішалка, на якій представлене те, що підійде або не підійде упевненій в собі жінці.

Комментариев нет:

Отправить комментарий